BPM 2020 i.v.m. corona epidemie afgelast

In 2020 houden wij op 22,23 en 24 mei voor de 12e keer de paardenmeerdaagse voor ruiters en menners. 

Wij hebben extra inspanningen gedaan om het evenement nog aantrekkelijker te maken. Zo zijn er extra overnachtingsmogelijkheden geregeld omdat de meerdaagse gelijk na Hemelvaartsdag van start gaat en overnachtingsplekken in deze periode als snel vol geboekt zijn. (zie op de site onder “kopje”overnachting)

Er hebben ook dit jaar weer aanpassingen in de routes plaats gevonden. In de vrijdagroute zijn nu meer dan 70% aan zandwegen opgenomen en deze dag gaan we via buurtschap Varssel richting Ruurlo om vervolgens over “Hengels” grondgebied terug te keren naar de Hietmaat. De zaterdagroute staat bekent als de rit over het “Hengelose Zand” waar de deelnemers ook dit jaar weer de nodige uitdagingen tegen zullen komen. De laatste dag gaan we dit jaar via een andere route dan afgelopen jaren over Zelhems grondgebied.

We hebben vorig jaar gehoord dat de deelnemers erg tevreden waren over de afstanden. Daarom hebben wij ook dit jaar weer routes variërend van 26 tot en met 29 kilometer uitgezet.

Wat natuurlijk ook blijft is de opzet om de deelnemers de mooiste plekjes uit de gemeente Bronckhorst en een deel van Berkelland te laten zien en te laten ervaren hoe het is om met je paard of pony 3 dagen door de Achterhoekse natuur te trekken. Het is een zeer gevarieerd landschap met bosgebieden, landerijen, kastelen en uiterwaarden dat zich erg goed leent om een aantal dagen op een ontspannen manier met de ruiter- of mensport bezig te zijn

De sfeer is altijd erg ontspannen omdat er geen wedstrijdspanning is en een ieder komt om een paar dagen op een rustige en ontspannen manier op z’n eigen wijze te rijden. Voor vertrek gezellig gezamenlijk een bakje koffie drinken , wat bijpraten en dan als het je uitkomt ergens tussen 10.30 uur en 12.00 uur een keer vertrekken.

Op de Hietmaat wordt zaterdag 23 mei ook een dressuur- en vaardigheidswedstrijd gehouden voor de Achterhoekbokaal. Deze wedstrijd staat volledig los van het evenement Bronckhorster Paardenmeerdaagse en inschrijven hiervoor kan uitsluitend via de site van In Stap en Draf.


  • Elke dag is de start en finish op het evenemententerrein ‘de Hietmaat’ (Zelhemseweg 15 Hengelo (GLD))waar voldoende ruimte is om te parkeren en rustig aan te spannen of op te zadelen.
  • Iedere aanspanning en ruiter ontvangt een routebeschrijving en op een aantal plekken is de route middels pijlen aangegeven.
  • Er kan individueel gestart worden, maar er mag ook in kleine groepjes van meerdere aanspanningen/ ruiters gereden worden.
  • De start is elke dag tussen 10.30 uur en 12.00 uur.
  • Er is onderweg 2 maal een pauzeplek ingelast, ook aan water voor uw viervoeter word gedacht.
  • Het secretariaat sluit om 17.00 uur.

Hoewel het zeker de moeite waard is om alle 3 routes te rijden kunnen de deelnemers ook volstaan met 1 of 2 routes te rijden ; vrijdags gaan we richting het noorden; Vorden, Zaterdags gaan we het oostelijk gebied van Hengelo weer verkennen en zondags naar zuiderlijke oorden: Zelhem.


De kosten bedragen:
– Menners: €17,50 voor 1 dag, €30,- voor 2 dagen en €40,- voor 3 dagen.
– Ruiters:    €12,50 voor 1 dag, €20,- voor 2 dagen en €25,- voor 3 dagen.

Logo BPM oud

BPM 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door:

rabobank logo

Noord en Oost Achterhoek