BPM 2021

In 2021 hopen wij op 21,22 en 23 mei voor de 12e keer de paardenmeerdaagse voor ruiters en menners te organiseren. Wij schrijven expliciet “hopen” omdat het nog maar de vraag is of het verantwoord is i.v.m. de Corona-pandemie die ons inmiddels sinds maart 2020 bezig houd.

Om in de verwachtingen niet te optimistisch te zijn hebben wij besloten de inschrijvingen niet op 1 januari 2021 maar pas op 1 maart 2021 te openen. Wellicht dat wij tegen die tijd meer duidelijkheid hebben over de mogelijkheden om het evenement wel of niet te organiseren.

Als de meerdaagse doorgang kan vinden zullen een aantal aspecten van de afgelopen jaren zeker blijven. Zo zullen de routes variëren van 25 tot 30 kilometer per dag. 

Wat natuurlijk ook blijft is de opzet om de deelnemers de mooiste plekjes uit de gemeente Bronckhorst te laten zien en te laten ervaren hoe het is om met je paard of pony 3 dagen door de Achterhoekse natuur te trekken. Het is een zeer gevarieerd landschap met bosgebieden, landerijen, kastelen en uiterwaarden dat zich erg goed leent om een aantal dagen op een ontspannen manier met de ruiter- of mensport bezig te zijn

De sfeer is altijd erg ontspannen omdat er geen wedstrijdspanning is en een ieder komt om een paar dagen op een rustige en ontspannen manier op z’n eigen wijze te rijden. Voor vertrek gezellig gezamenlijk een bakje koffie drinken , wat bijpraten en dan als het je uitkomt ergens tussen 10.30 uur en 12.00 uur een keer vertrekken.

 

  • Elke dag is de start en finish op het evenemententerrein ‘de Hietmaat’ (Zelhemseweg 15 Hengelo (GLD))waar voldoende ruimte is om te parkeren en rustig aan te spannen of op te zadelen.
  • Iedere aanspanning en ruiter ontvangt een routebeschrijving en op een aantal plekken is de route middels pijlen aangegeven.
  • Er kan individueel gestart worden, maar er mag ook in kleine groepjes van meerdere aanspanningen/ ruiters gereden worden.
  • De start is elke dag tussen 10.30 uur en 12.00 uur.
  • Er is onderweg 2 maal een pauzeplek ingelast, ook aan water voor uw viervoeter word gedacht.
  • Het secretariaat sluit om 17.00 uur.

Hoewel het zeker de moeite waard is om alle 3 routes te rijden kunnen de deelnemers ook volstaan met 1 of 2 routes te rijden.


De kosten bedragen:
– Menners: €17,50 voor 1 dag, €30,- voor 2 dagen en €40,- voor 3 dagen.
– Ruiters:    €12,50 voor 1 dag, €20,- voor 2 dagen en €25,- voor 3 dagen.

Logo BPM oud

BPM 2021 wordt mede mogelijk gemaakt door:

rabobank logo

Noord en Oost Achterhoek